FUNDATIA STAVROPOLEOS 1996
 

In baza actului de constitutire, Fundatia Stavropoleos are ca scopuri:

  1. Intemeierea unui centru de studii pentru punerea in lumina a valorilor traditiei crestin ortodxe; pastrarea autenticitatii si curatiei acestora, ca marturii ale identitatii poporului roman:
  2. Continuarea studierii si promovarii muzicii psaltice inceputa de Grupul Psaltic Stavropoleos prin concerte in tara si in strainatate.
  3. Desfasurarea de activitati sociale, filantropice, si educative in folosul copiilor, batranilor, persoanelor handicapate, persoanelor fara adapost
  4. Crearea unei biblioteci avand ca inceput “Donatia Vasile Dragut” cuprinzand carti de specialitate: teologie, arta si muzica bisericeasca
  5. Infiintarea unei colectii de marturii ramase in urma demolarilor de biserici vechi din Bucuresti la Asezamantul Stavropoleos continuand lucrarea inceputa in acest scop de arh Ion Mincu si colaboratorii sai”
  6. Organizarea unor cursuri de iconografie si restaurare icoane si pictura murala
  7. Deschiderea unei scoli de muzica psaltica pentru copii din tara si din Basarabia, acordandu-se burse
  8. Redeschiderea seminarului “Darul deosebirii” inceput la biserica Stavropoleos in anul 1994, prin purtarea de grija a tinerilor
  9. Publicarea unor monografii cu asezaminte bisericesti din Bucuresti; editarea unui Buletin parohial care sa cuprinda intreaga lucrare ce se desfasoara la Stavropoleos; editarea de reproduceri dupa icoane, fresce si documente vechi sub forma de pliante si carti postale, editarea de casete audio, video si compact discuri cu muzica psaltica si filme documentare (casete viddeo).
  10. Tinerea de conferinte insotite de expozitii de arta comparata.
  11. Colaborarea cu fundatii similare din tara si strainatate si cu institutii de stat si particulare
  12. Editarea de materiale privitoare la viata bisericeasca in regimul totalitar (Rugul Aprins, clerici din inchisori si slujitori ai bisericii Stavropoleos)
  13. Organizarea de pelerinaje la locuri sfinte si excursii la monumente de arta bisericeasca din tara si din strainatate
  14. Acordarea de ajutoare unor elevi din scolile de cantareti bisericesti si seminarii si studentilor teologi.
  15. Organizarea de colocvii cu teologi si oameni de cultura si arta din tara si strainantate, privitoare la viata duhovniceasca.
 
 

Binefacatorii vor fi trecuti in pomelnicul bisericii.